Blog

De Belgische kust is de ideale locatie voor je tweede verblijf.

4 redenen waarom onze kust de place to be is voor een pied-à-terre

Een appartement of vakantiewoning aan de Belgische kust? Dat is genieten van een thuis aan zee, wanneer je maar wil. En nog drie andere redenen om te kiezen voor een tweede verblijf in eigen land.

1. Je kan er op elk moment naartoe

Vrijdagmiddag en mooi weer. Na het werk stap je in de auto – en hopla – binnen de kortste keren sta je aan zee. Pak de kleinkinderen mee voor een mooie trip. Zomaar, omdat het kan. Of kies voor een stevige strandwandeling met de hond, of een zalige fietstocht.

2. Vakantiegevoel op een boogscheut van thuis

De kust heeft een speciaal plekje in ons hart. Het is er echt vakantie: het strand, de zee, de golven. Restaurantjes, musea, bruisende steden en de prachtige natuur. Alles kan, niks moet. En het leukste? Je hoeft er niet eens zo ver voor te reizen. Naar een tweede verblijf in Westende of een tweede woning in Oostduinkerke rij je op enkele uren. Voor je het weet sta je met je voeten in het zand en adem je de frisse zeelucht in.

3. De taal? Die spreek je al!

Nog een voordeel: aan de kust spreek je gewoon Nederlands. Handig om te bestellen, handig om iets te vragen. En ook erg handig als je ziek wordt of een probleem hebt. Want je voelt je toch het meest comfortabel als je de taal kan spreken die je echt kent.

4. Het weer is voorspelbaar – of toch bijna

In de zomer is het aan de kust vaak zachter van temperatuur, door de koelere zeebries. Zeker bij de hittegolven die ons nog staan te wachten, is verkoeling welkom. In de vorm van zo’n windje…of door een frisse duik te nemen in de golven. Pak alleen je handdoek mee naar het strand en laat de rest gewoon in je appartement of vakantiewoning liggen.

Niet alleen in de zomer is de kust een fijne plek om te vertoeven. Wie houdt er niet van eens goed uitwaaien op het strand en nadien lekker warm binnen genieten van een zalige cappuccino en een pannenkoek? Aan de kust kan het allemaal.

Je ziet het, met een eigen verblijf aan zee ben je altijd klaar voor een weekendje ontspannen en genieten. Wanneer je maar wil – zonder dat je vooraf duidelijk moet plannen! Geen rompslomp, geen vluchten boeken, geen gedoe. Alleen het plezier van een tweede thuis.

Wil je meer informatie over een tweede woonst aan zee? Onze experts vertellen je er graag alles over.


Ja, ik wil graag meer informatie!

En wil je je woning af en toe verhuren? Ook dan kun je op ons rekenen. Zo behoud je de controle - en dat is niet altijd het geval bij een vakantiewoning in het buitenland.

Grid 03

Nog vragen?
We beantwoorden
ze graag.

D Jasmien 0061

Contacteer ons

Denk je dat we iets voor je kunnen betekenen of heb je nog vragen? Aarzel dan niet om volledig vrijblijvend een afspraak te maken. We komen graag naar je toe om alles stap voor stap te overlopen. Uiteraard kunnen we je ook opbellen, als je dat handiger vindt.

Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht
Vul een geldig e-mailadres in
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht

Cookies

Om optimaal gebruik te kunnen maken van deze website, moet je cookies toestaan.

Instellingen

Vereist voor de goede werking van de website, kunnen niet uitgeschakeld worden.

Houden informatie bij over hoe je onze website bezoekt.

Houden je surfgedrag bij om je relevante reclame op andere websites te kunnen aanbieden.